KitchenAid

BYL VYTVOŘEN, ABY UŠETŘIL ČAS PROFESIONÁLNÍCH PEKAŘŮ 

Když v roce 1908 Herbert Johnson z Hobartovy továrny začal zamýšlet a designovat budoucí ikonu kuchyňských spotřebičů, vytvářel jej tak, aby vše přizpůsobil potřebám profesionálních pekařů a ušetřil jim práci s hnětením velkého objemu chlebového těsta. Už v roce 1914 tak firma propagovala pův...

Zobrazit

BYL VYTVOŘEN, ABY UŠETŘIL ČAS PROFESIONÁLNÍCH PEKAŘŮ 

Když v roce 1908 Herbert Johnson z Hobartovy továrny začal zamýšlet a designovat budoucí ikonu kuchyňských spotřebičů, vytvářel jej tak, aby vše přizpůsobil potřebám profesionálních pekařů a ušetřil jim práci s hnětením velkého objemu chlebového těsta. Už v roce 1914 tak firma propagovala původní model „H“, 80 litrový mixér, který byl pro komerční pekaře darem z nebes.
Druhým krokem, k tomu, aby se KitchenAid dostal do amerických kuchyní, bylo jeho další rozšíření napříč vysokokapacitním vařením. Po komerčních pekařích se s ním mohli setkat i námořníci. Model „H“ se totiž stal standardním vybavením lodí amerického námořnictva, kterému šetřil čas a dodával efektivitu při zajištění obživy pro stovky mužů na palubě.

MANŽELKA MÁ VŽDYCKY PRAVDU 

Po obrovském úspěchu, který vzbuzoval v komerčním použití mohutný model „H“ se Hobart rozhodl pomoci i ženám v domácnosti. Ve třicátých letech byl výběr skupiny testerů nového přístroje vcelku snadný. Vedení společnosti je jednoduše doneslo ke kritice svým manželkám. Když se jedna z nich vyjádřila, že tento mixér je nejlepší kitchen aid (kuchyňská záchrana), se kterou se kdy setkala, název mixéru byl na světě.
V roce 1927 byla vytvořena zmenšená verze robota. Model G již představoval produkt, který se do běžné kuchyně vešel, současně byl i o něco levnější… a Americe učaroval. Jen během prvních tří let je jej prodalo 20 tisíc kusů.

KitchenAid Počet produktů: 103

Podkategorie

Celkem 103 produktů