Gril Big Green Egg Small S, na dřevěné uhlí

BGE-117601

Big Green Egg

Skladem

Model SMALL pro velký chuťový zážitek. Gril BGE S je svou velikostí sice také kompaktní, ale přesto nabízí mnoho možností a v porovnání s Mini a MiniMaxem nabízí podstatně víc výškového prostoru. Lehce ho lze použít pro přípravu jídla pro čtyři až še

Více informací


Cena s DPH 26 935 Kč
Ceníková cena bez DPH
Cena bez DPH22 260 Kč

Sledovat cenu

Získejte informace o změně ceny, jednoduše vložte email.

Chybný email

Sledovat

Lze koupit i na splátky


- +
0.0

Zahradní gril - pec - udírna z vysoko zátěžové keramiky


BIG GREEN EGG - VELKÉ ZELENÉ VEJCE

 Nejvšestranější řešení pro venkovní vaření !

 Kompletní zahradní kuchyně. Funguje jako zahradní gril, udírna, cihlová pec na pečení nebo jako „obyčejný“ sporák!
Vaření v grilu-peci BGE – Velkém Zeleném Vejci nikdy není obyčejné. I ta nejjednodušší jídla chutnají a vypadají jako z dílny kuchařského mistra. Tajemství je v neobyčejně jednoduché, přitom vynalézavé 

konstrukci této pece-grilu.  

Původ konstrukce grilu - pece BGE je starý přes 3000 let

Princip pravděpodobně pochází z Číny, za svůj jej později přijali Japonci a nazvali "kamado" - druhové jméno označující pec, troubu, topidlo nebo ohniště.  Tento starodávný princip byl převzat a zdokonalen v Americe. Po II. Světové válce si američtí vojáci přiváželi domů do USA tuto zvláštní a v moderním světě do té doby neznámou pícku-gril. V zemi se silnou tradicí barbeque si tato „kamada“ získala neuvěřitelnou popularitu, ale původní materiály používáním křehly. Obyčejnou keramiku proto nahradila vysoce zátěžová keramika a Vejce bylo na světě v podobě, o které mohli naši předkové pouze snít. Poznatky o této keramice z programu vesmírné agentury NASA byly využity americkým výrobcem grilu - pece BGE a mohla tak vzniknout patentovaná keramika BGE s doživotní garancí pláště pece.

Gril Big Green Egg na zahradní partyProč je gril-pec Velké Zelené Vejce (BGE) tak oblíbený ?

  • Připraven k vaření do 15 minut
  • Přesná regulace teploty
  • Samočistící
  • Úsporný
  • Grilování, pečení, uzení po celý rok
  • Povrchová glazura zabraňuje popálení, je netoxická, 
    nevybledne a neloupe se
  • Masa a ryby neztratí nic z původní kvality.
  • Doživotní garance keramického pláště!



     Největší předností grilu - pece je ale výsledek. Díky jeho konstrukci jsou všechna jídla šťavnatá a s jinde nedosažitelnou chutí.

 

Vlastně pečete-grilujete-udíte zdravě! Žádné toxické materiály, pouze přírodní dřevěné uhlí. Díky možnosti nepřímého grilování se vyhnete odkapávání šťáv z masa do ohně a zabráníte tak vzniku nežádoucích zplodin. Vaše pokrmy tak budou nejen chuťově vynikající a voňavé, ale i zdravotně nezávadné. 

              

                           Nepřímé grilování                                                                        Pizza pec

 
A co všechno umí ? 

V keramickém grilu BGE lze připravit všechny druhy pokrmů výtečné chuti, od předkrmů
přes hlavní jídla až po zákusky. Skvěle připravíte nejen steaky, ale i celé krůtyči ryby a zrovna tak upečete pizzukoláč nebo bramborák.

Jídla se připravují nejen nad žhnoucím dřevěným uhlím, ale hlavně žárem z rozpálené keramiky .
Výjimečná šťavnatost a aroma dřevěného uhlí (často v kombinaci s vůní přidaných dřevěných štěpků)
jsou zárukou skutečného gastronomického zážitku.       

 

 

 




Jak to funguje ?

   Gril Big Green Egg je vytvořen z keramiky kosmického věku, která byla vyvinuta speciálně pro tento produkt. Silný keramický plášť se rozpálí a akumulovaný žár cirkuluje pouze uvnitř prostoru.  Nevyzařuje mimo něj, dotyk rukou na plášť i při teplotě uvnitř okolo 300°C nezpůsobí problém.

Gril BGE tak udrží všechnu šťávu v mase, nedochází k jeho smršťování a v porovnání s ostatními způsoby přípravy jídel uvolňuje neporovnatelným způsobem aroma připravovaných jídel. Pro přípravu jídel v grilu - peci je rozhodující žár sálající z rozpálené keramiky uvnitř než samotné grilování přímo nad dřevěným uhlím.




Keramický gril - pec BGE znamená více

Už se vám to taky stalo ?
Zahradní party, grilování, a vám se sejde desítka hladových krků naráz. A co teď ? Kuřátko, ať se nají každý alespoň trošku ? Nebo radši rybu pro babičku ? Koláč ? Co dříve ?
 
  S Big Green EggVelkým Zeleným Vejcem máte tento problém předem vyřešený. 
Největší z těchto grilů-pecí-udíren umí upéci třeba 24 hamburgerů najednou. A už se vám někdy vešly do trouby 2 velké krůty ? Gril BGE velikosti XL je dokáže upéci naráz. A to není vše. S použitím několika vynalézavých nástavců změníte i mnohem menší BGE na několikapatrový vařič. Kuře, koláč, biftek ? Nač čekat ?

 Upečte vše naráz ! Velkou výhodou keramické pece je žár nakumulovaný v plášti a proto i častým otvíráním grilu neztrácíte pracovní teplotu a jeho výkonnost. 
 Pec - gril BGE není jako většina jiných grilů v létě náhradou domácí kuchyně, ale jak naši zákazníci zjišťují, keramická pec je naopak zařízením, kterou v kuchyni nemají. Proto v ní připravují celoročně a např. vánoční krůta je z ní daleko šťavnatější a chutnější. 

                                   Musíte to zkusit, abyste uvěřili ! 

  Při vaření v grilu Big Green Egg je skutečně těžké spálit či jinak zkazit vaše jídla. Gril Big Green Egg je velmi vstřícný ke svým uživatelům, což je dobrá zpráva i pro naprosté začátečníky. Teplotu regulujete
snadno pomocí spodních dvířek a komínku úplně nahoře. Na každém BGE je navíc teploměr, který je velmi přesný a využije ho s radostí i ostřílený veterán zahradních slavností. Pokud se rozhodnete „přibrat“ do party i teploměr do masa, je výsledek téměř zaručen.

Nevěříte ?  Vyzkoušejte !


Model Big Green Egg SMALL "S" nabízí spoustu místa na přípravu pokrmů pro 4 - 6 osob. Rošt o průměru 33 cm svou plochou pojme až 3 kg masa. Tento model je vhodný pro přípravu celého kuřete, steaků či zeleniny. 

Vlastnosti grilu Big Green Egg:

  • špičkový design a patentované funkce
  • pokročilá keramika udržuje teplo a umožňuje přesnou regulaci teploty
  • použitelný rozsah 90°C až nad 400°C umožňuje maximální zážitek z vaření
  • pevná, robustní konstrukce dovoluje používat Big Green Egg za každého počasí
  • přírodní kusové uhlí se rychle zapaluje a je připravené k použití během několika minut
  • kvalitní dřevěné uhlí produkuje velmi málo popela a nespálené uhlí se dá znovu použít
  • vnější povrch zůstává chladnější než kov (pro zvýšení bezpečnosti)
  • precizní pant zaručuje snadné otevírání i pouze jednou rukou
  • patentovaná nerezová dvířka mají síťku pro maximální bezpečnost
  • tlumící těsnění zlepšuje izolační a těsnící kvalitu
  • grilovací rošt z nerezové oceli a precizní vnější teploměr 
  • k dispozici je mnoho dalšího grilovacího příslušenství
  • restuje, praží, peče, udí, griluje a vaří cokoliv od pizzy po steaky
  • nejuniverzálnější a nejkvalitnější venkovní sporák
  • zdravotně nezávadné grilování bez škodlivých karcinogenů
  • patentovaná keramika má doživotní záruku

    Small Big Green Egg

    Každé Vejce je opatřeno speciální dvojitou glazurou pro maximální ochranu proti větru a počasí a je standardně dodáváno s nerezovými dvířky, nerezovým roštem na grilování, počasí odolným teploměrem a litinovým komínkem pro regulaci teploty a keramickou pokličkou.
       Model Small přichází s šikovnou pružinou, která umožňuje otevírat a zavírat víko lehce jednou rukou. Tento model lze dodat s praktickým “hnízdem” – pevnou konstrukcí na kolečkách, díky které se s Big Green Egg snadno manipuluje z místa na místo. Small je nejmenší z grilů, pro které se dodává Pizza stojan – nepostradatelná součást pro nepřímé vaření.
       Umělohmotná přídavná odkládací křidélka a vinylový ochranný potah jsou k dispozici na objednávku. Podívejte se na „Rozšíření“ v kategorii Příslušenství.  
       Small váží 35kg, a s 33cm grilovací plochou je kompaktní a zároveň nabízí spoustu místa na vaření pro 4 – 6 lidí. Celé kuře se vejde na rošt nebo až 3kg masa, přičemž můžete vařit i za nízkých teplot. Nebo klidně grilujte tak, jak jste zvyklí.

    Nabízíme 7 velikostí grilů - pecí BGE
    Široká škála příslušenství
    Nabídka pro profesionály
    Recepty na míru Vejci


     

Parametry

Rozměry mm (ŠxHxV)400x541x610/780
Váha (kg)35
BarvaZelená

Big Green Egg

Příslušenství

Rozměry mm (ŠxHxV)400x541x610/780
Váha (kg)35
BarvaZelená

Napsat recenzi

Gril Big Green Egg Small S, na dřevěné uhlí

Gril Big Green Egg Small S, na dřevěné uhlí

Model SMALL pro velký chuťový zážitek. Gril BGE S je svou velikostí sice také kompaktní, ale přesto nabízí mnoho možností a v porovnání s Mini a MiniMaxem nabízí podstatně víc výškového prostoru. Lehce ho lze použít pro přípravu jídla pro čtyři až še

Zpráva

Odeslat zprávu